Ann-Sofie De Mey

 

Ik ben Ann-Sofie De Mey, mama van 2 en gepassioneerd door het werken met kinderen en jongeren. Ik ben afgestudeerd als klinisch psycholoog in 2013. Daarnaast ben ik oplossingsgericht, cognitief en systemisch therapeut (afgerond in 2018) en EMDR-therapeut in opleiding (sinds 2020).

 

Binnen Praktijk Verwonder werk ik met kinderen, jongeren, jongvolwassenen en ouders om samen na te denken rond de moeilijkheden die zij op dat moment ervaren. Vanuit een krachtgerichte blik, zoeken we naar mogelijkheden om met moeilijke situaties om te gaan, ervan uitgaande dat mensen de tools en capaciteiten reeds in zich hebben en die opnieuw kunnen aanwenden. Het tempo en niveau van het kind of de jongere is de belangrijkste leidraad doorheen dit proces. Als kind ben je ook deel van het gezinssysteem en is het dus zeer belangrijk dat ook ouders deel uitmaken van de begeleiding.

 

Moeilijkheden waarvoor kinderen en jongeren bij mij terecht kunnen, zijn: gedrags- en emotionele moeilijkheden (angst, stress, depressieve kenmerken), ontwikkelingsproblemen (ADHD, Autisme), overgangs-moeilijkheden (scheiding, adolescentie, rouw), psychosomatische klachten en traumatische zaken die nog niet verwerkt zijn.

 

Buiten Praktijk Verwonder geef ik psychotherapie aan jongeren op Styrka@Waterkant, een secundaire school voor Buitengewoon onderwijs. Daarnaast werk ik als eerstelijnspsycholoog bij RTJ De Tafels, een samenwerkingsverband vanuit 1Gezin1Plan.

 

Ik ben lid van de psychologencommissie (erkenningsnummer 902114587), de Vlaamse Federatie van Psychologen, VVDO (Vlaamse Vereniging van Deskundigen in de Oplossingsgerichte, cognitieve en systemische therapie, opvoedkunde en coaching) en EMDR-Belgium.Je kan mij bereiken via: Ann-sofie@praktijkverwonder.be