Jolien Vancoppenolle


Mijn naam is Jolien. Ik ben afgestudeerd als klinisch orthopedagoog aan de KU Leuven in 2017 en volg momenteel de integratieve opleiding in de experiëntiële en cognitieve gedragstherapie voor kinderen en jongeren aan U Antwerpen.


Binnen praktijk verwonder werk ik graag met kinderen, jongeren en jongvolwassenen met verschillende problematieken: woedebuien, verdriet, angst, zich niet goed in hun vel voelen, trauma, rouw, dwang en nog heel wat vragen die misschien nog niet duidelijk zijn. Aangezien kinderen en jongeren nog veel op hun ouders of andere opvoedingsfiguren steunen, vind ik het van groot belang dat ook zij actief betrokken worden bij de begeleiding.

In een wereld die steeds door blijft draaien lopen we allemaal wel eens verloren. Samen met jou sta ik graag even stil. We gaan op zoek naar hoe je opnieuw verder op weg kan. Om samen op zoek te gaan is het van belang dat we een ruimte creëren waarin jij jou veilig voelt. Daarom vind ik het belangrijk om met een open, onvoorwaardelijke en empathische houding naar jou te luisteren. Omdat iedereen een ander verhaal heeft sta jij als cliënt centraal in onze zoektocht. We zetten samen stapjes op jouw tempo en gaan op zoek naar welke werkvorm het beste bij jou past. Je kan bij mij terecht voor gesprekstherapie, speltherapie, ouderbegeleiding en ouders-kind sessies. Welke techniek wordt toegepast hangt af van de leeftijd en de ontwikkelingsfase waarin het kind of de jongere zich bevindt.


Buiten praktijk verwonder werk ik sinds 2023 als psychotherapeut bij O.C. Sint-Idesbald. Hier begeleid ik hoofdzakelijk kinderen en jongeren met gedrags- en emotionele problemen, ASS of een mentale beperking.  Daarvoor deed ik ervaring op als begeleidster in de bijzondere jeugdzorg, waar ik hoofdzakelijk werkte met kinderen, jongeren en jongvolwassenen met gedrags- en emotionele problemen. Daarnaast ben ik sinds 2019 aan de slag als zelfstandig psychotherapeut.


Ik ben aangesloten bij de Vlaamse Vereniging van Orthopedagogen (VVO), bij de Vlaamse Vereniging voor Cliëntgericht-Experiëntiële Psychotherapie en Counseling (VVCEPC) en bij de Vlaamse Vereniging voor Gedragstherapie (VVGT).

jolien@praktijkverwonder.be

0486 14 62 32