Sara Mermans


Ik ben Sara Mermans, mama van 5, gek op mijn gezin en gepassioneerd door mijn werk in de praktijk. Ik ben afgestudeerd als klinisch orthopedagoog in 2001. Hiernaast heb ik mij doorheen de jaren steeds verder bijgeschoold. Ik volgde opleidingen rond contextueel werken, verschillende reeksen over geweldloos verzet, nieuwe autoriteit en geweldloze opvoeding, meerdaagsen rond ontwikkelingsproblematieken (ASS, ADHD, verstandelijke beperking, gedrags- en emotionele problemen). Momenteel ben ik nog bezig met een 4-jarige opleiding cliĆ«ntgerichte therapie aan kinderen en jongeren. 

 

Ik richtte de groepspraktijk op in 2015. We startten met een klein team in een hoeve in Hulste. Na enkele jaren vond de praktijk haar locatie in onze woning in Izegem. 

Verwonder is de tweede praktijk die ik heb opgericht. In 2004 stond ik aan de wieg van Balans, eveneens een groepspraktijk gericht op kinderen, jongeren en gezinnen. Ik gaf deze uit handen toen ik verhuisde van de Kempen naar West- Vlaanderen.


Praktijk Verwonder is mijn passie en mijn werk.


In het werken met kinderen, jongeren en jongvolwassenen vind ik het belangrijk mee te gaan met het tempo van de ander. Ik ga steeds op zoek naar welke therapievorm meest aansluit om in contact te kunnen komen met elkaar en om het kind/de jongere te helpen in contact te komen met zijn/haar eigen gevoelens. Dit kan via speltherapie, gesprekstherapie of via creatieve vormen. Ik zoek steeds uit op welke manier de ouders en/of andere gezinsleden kunnen betrokken worden. Dit zonder inbreuk te doen aan het vertrouwen van het kind/de jongere in begeleiding. Ik werk ook graag met ouders. Dit kan hand in hand gaan met een begeleiding aan het kind, maar het kan even goed gaan over een apart traject met ouders. Wanneer dit aangewezen is, begeleid ik een gezin met alle gezinsleden samen. 


Buiten Praktijk Verwonder werkte ik tot 2018 als pedagogisch directeur binnen Multi Functioneel Centrum De Kindervriend, een organisatie voor kinderen en jongeren met een verstandelijke en/of meervoudige beperking. Voordien werkte ik nog als thuisbegeleider en orthopedagoog met kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking en bijkomende problematieken. In het voorjaar van 2020 besloot ik mij volledig toe te wijden aan de groepspraktijk.


Praktijk Verwonder betekent veel voor mij. Ik werk er met veel nieuwsgierigheid, en passie voor het werk. Ik voel me telkens verrijkt wanneer ik nieuwe kinderen, jongeren en ouders mag ontmoeten en samen met hen op weg kan gaan.Je kan mij bereiken via: sara@praktijkverwonder.be