Zoë plaetevoet


Ik ben Zoë Plaetevoet, trotse mama van 2 kapoenen en afgestudeerd als klinisch psycholoog. Daarnaast rondde ik de psychotherapie-opleiding oplossingsgerichte, cognitieve en systemische psychotherapie aan het Korzybski Instituut af, om vanuit dit kader als psychotherapeut de cliënt zo goed mogelijk op maat te begeleiden.

 

Binnen Praktijk Verwonder kunnen kinderen, jongeren, jongvolwassenen en hun ouders bij mij terecht voor begeleiding bij sociale, emotionele- en gedragsmoeilijkheden, ontwikkelingsproblemen, psychosomatische klachten, studiebegeleiding en psychodiagnostiek. Naast aandacht voor de zaken die moeilijk lopen, gaan we samen op zoek naar de sterktes, krachten en talenten, dit telkens op het eigen ritme van de cliënt. Daarbij vind ik het belangrijk de ouders en/of andere belangrijke anderen te betrekken tijdens het hele begeleidingsproces.

 

Buiten Praktijk Verwonder heb ik gewerkt als psychotherapeut bij MFC Sint-Gregorius, een organisatie voor kinderen en jongeren met een (neuro-)motorische beperking, emotionele-en gedragsmoeilijkheden en autisme. En als klinisch psycholoog bij TOPunt Gent (VCLB) binnen het project: ‘Trauma bij vluchtelingenkinderen- en jongeren in Oost-Vlaanderen.’

Sinds 2018 ben ik naast Praktijk Verwonder werkzaam als psychotherapeut in AZ Groeninge.

 

Ik ben lid van de psychologencommissie (erkenningsnummer: 902113390), VVDO (Vlaamse Vereniging van Deskundigen in de Oplossingsgerichte, cognitieve en systemische therapie, opvoedkunde en coaching).

 


Je kan mij bereiken via: Zoe@praktijkverwonder.be